Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 45 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 773 mg
- Vláknina 225 mg
- Vitamín A 225 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet.
-
2
Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování.