Mleté řízky v cibulovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Vepřový bok
  • 600 g Kančí plec
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 239.5 mg
  • Draslík 496 mg
  • Vláknina 4813.1 mg
  • Vitamín A 4813.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plec a vepřový bůček vykostíme a umeleme s cibulí. Přimícháme vejce, mouku, strouhanku, mletou papriku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme menší placičky, obalíme v těstíčku a na mírném plameni na oleji smažíme dozlatova.

  • 2

    Na přípravu těstíčka nastrouháme syrové brambory, jemně nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a přimícháme vejce, mouku a sůl. Pokud je těstíčko málo husté, mouku přidáme podle potřeby.

Komentáře k receptu