Mleté řízky v cibulovém těstíčku
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Vepřový bok
- 600 g Kančí plec
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 56 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 239.5 mg
- Draslík 496 mg
- Vláknina 4813.1 mg
- Vitamín A 4813.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plec a vepřový bůček vykostíme a umeleme s cibulí. Přimícháme vejce, mouku, strouhanku, mletou papriku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme menší placičky, obalíme v těstíčku a na mírném plameni na oleji smažíme dozlatova.
-
2
Na přípravu těstíčka nastrouháme syrové brambory, jemně nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a přimícháme vejce, mouku a sůl. Pokud je těstíčko málo husté, mouku přidáme podle potřeby.