Krevety teriyaki

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 1000 g Krevety tygří - loupané
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 35.3 mg
  • Vláknina 427.5 mg
  • Vitamín A 427.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme, zbavíme ocásků a tmavých střívek. Česnek oloupeme a utřeme na jemno. Smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem.

  • 2

    Do vzniklé marinády naložíme krevety na 60 minut.

  • 3

    Marinované krevety napícháme na namočené bambusové jehly a grilujeme do zezlátnutí.

Komentáře k receptu