Krevety teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 35.3 mg
- Vláknina 427.5 mg
- Vitamín A 427.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety omyjeme, zbavíme ocásků a tmavých střívek. Česnek oloupeme a utřeme na jemno. Smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem.
-
2
Do vzniklé marinády naložíme krevety na 60 minut.
-
3
Marinované krevety napícháme na namočené bambusové jehly a grilujeme do zezlátnutí.