Vaječná sedlina polévková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132.4 mg
  • Draslík 54.4 mg
  • Vláknina 265.4 mg
  • Vitamín A 265.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ a posekanou petrželku. Dobře vše promícháme a nalijeme do máslem vymazaného varného hnečku. Ten vložíme do vodní lázně a vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Uvařenou sedlinu nakrájíme na kostičky, vkládáme přímo do talířů a přeléváme horkou polévkou.

Komentáře k receptu