Smažená jablka se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Víno bílé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 332.3 mg
  • Vláknina 4472.5 mg
  • Vitamín A 4472.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka, jadřince vykrojíme. Z mouky, vína, mléka, žloutku, soli a moučkového cukru vyšleháme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a ten přimícháme do těsta.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm jablka obalená v těstě.

  • 3

    Usmažená jablka obalíme ve skořicovém cukru. Servírujeme s kopečkem zmrzliny.

Komentáře k receptu