Koláč s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fíky čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 40 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Hera
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Rum
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Puding-vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1040 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 198.1 mg
  • Draslík 191.2 mg
  • Vláknina 9767.5 mg
  • Vitamín A 9767.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hladkou mouku, Heru, mleté ořechy, moučkový cukr, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu. Fíky omyjeme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.

  • 3

    Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme rum, máslo a citronovou kůru. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a potřeme jí koláč, navrch dáme kousky fíků a servírujeme.

Komentáře k receptu