Kořeněná pečená tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 456.2 mg
- Vláknina 5660 mg
- Vitamín A 5660 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev podélně nakrájíme na silné pruhy a položíme do pekáče. V hrnku smícháme 2 lžíce teplé vody s olejem, solí, na nudličky nakrájenými chilli papričkami, nastrouhaným zázvorem, medem a špetkou pepře. Omáčkou přelijeme tykev a vše promícháme.
-
2
Pekáč vložíme do trouby a tykev pečeme asi 40 minut doměkka. Pekáčem občas potřeseme a pokud bude tykev suchá, pokapeme ji trochou oleje.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům. Na talířích posypeme mátou a obložíme dílky omyté limetky.