Kořeněná pečená tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tykev
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 456.2 mg
  • Vláknina 5660 mg
  • Vitamín A 5660 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev podélně nakrájíme na silné pruhy a položíme do pekáče. V hrnku smícháme 2 lžíce teplé vody s olejem, solí, na nudličky nakrájenými chilli papričkami, nastrouhaným zázvorem, medem a špetkou pepře. Omáčkou přelijeme tykev a vše promícháme.

  • 2

    Pekáč vložíme do trouby a tykev pečeme asi 40 minut doměkka. Pekáčem občas potřeseme a pokud bude tykev suchá, pokapeme ji trochou oleje.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům. Na talířích posypeme mátou a obložíme dílky omyté limetky.

Komentáře k receptu