Švestkový koláč s tvarohem
Suroviny
- 130 g Cukr krupice
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Mouka polohrubá
- 500 g Tvaroh jemný
- 150 g Tuk Hera jedlý
- 600 g Švestky
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 22 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 71.1 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 3874.4 mg
- Vitamín A 3874.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku, vajec, mouky, 70g cukru a prášku do pečiva se solí vypracujeme těsto, které dáme na vysypaný a vymazaný plech.
-
2
Vypeckujeme a nakrájíme švetky a dáme je na těsto.
-
3
Rozmícháme tvaroh se zbylým cukrem a smetanou a navršíme na švestky.
-
4
Drobenku připravíme smícháním zbylých ingrediencí a posypeme tvaroh.
-
5
Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na půl hodiny.