Pečené jehněčí koleno se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 101 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 808.8 mg
- Vláknina 5616.8 mg
- Vitamín A 5616.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tuku. Poté osolíme a opepříme. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubší kousky. Česnek zbavíme slupky a ponecháme v celku. Rozmarýn a tymián omyjeme.
-
2
Olej rozpálíme a maso na něm zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran, poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, tymián a rozmarýn. Přilijeme 50 ml vody a dáme péct do trouby na 160°C. Doba pečení je cca 120 minut, v polovině doby pečení maso otočíme a přelijeme výpekem, dolijeme dalších 50 ml vody.
-
3
Před servírováním odstraníme z masa tymián a rozmarýn, podáváme teplé.