Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr Niva (Rokfór)
- 60 g Šunka dušená
- 40 g Cukr krupice
- 600 g Hovězí maso zadní
- 10 g Pažitka
- 200 g Karotka
- 100 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 4 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 143.5 mg
- Draslík 709.6 mg
- Vláknina 7964.8 mg
- Vitamín A 7964.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky.
-
2
Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou.