Polévka z droždí s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Droždí
  • 25 g Olej olivový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2320 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 728.7 mg
  • Vláknina 3962.5 mg
  • Vitamín A 3962.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, mrkev a celer na kostičky, kopr posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a osmahneme dorůžova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 3

    V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přilijeme do polévky. Přidáme pokrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Dvě minuty před koncem vaření přisypeme kopr a dovaříme.

Komentáře k receptu