Polévka z droždí s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2320 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 728.7 mg
- Vláknina 3962.5 mg
- Vitamín A 3962.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, mrkev a celer na kostičky, kopr posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a osmahneme dorůžova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
3
V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přilijeme do polévky. Přidáme pokrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Dvě minuty před koncem vaření přisypeme kopr a dovaříme.