Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 61 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 106.2 mg
- Draslík 402.1 mg
- Vláknina 4213 mg
- Vitamín A 4213 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy.
-
2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme.