Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mrkev kořen
  • 80 g Pastinák
  • 150 g Pórek
  • 80 g Šalotka
  • 20 ml Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.33333 ks Kuře
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.2 mg
  • Draslík 402.1 mg
  • Vláknina 4213 mg
  • Vitamín A 4213 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu