Sumec v bramboráku
Suroviny
- 600 g Sumec filety
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Brambory
- 120 g Rajčata
- 60 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Citronová šťáva
- 100 ml Olej olivový
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Majoránka
- 2 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 57 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 1484.7 mg
- Vláknina 11525.5 mg
- Vitamín A 11525.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme, Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Maso pokapeme citronem a osolíme, obalíme v části mouky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Špenát omyjeme. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince, poté omyjeme.
-
2
Nastrouhané brambory smícháme s vejci, majoránkou, česnekem a zbylou moukou. Maso obalíme ve vzniklém těstě a ihned osmažíme na rozpálené polovině dávky oleje. V druhé pánvi si necháme rozpálit zbytek oleje, osmahneme na něm do zesklovatění cibuli, poté přidáme špenát a necháme chvíli smažit. Pak zalijeme smetanou, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Ke špenátu přidáme rajčata a necháme prohřát. Porce ryby servírujeme se smetanovým špenátem a rajčaty.