Candát s perníkovou strouhankou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Perník
  • 6 ml Olej olivový
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 91.5 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Perník nastrouháme a smícháme se změklým máslem do lepivé strouhanky.

  • 2

    Olej rozpálíme a krátce na něm osmahneme rybu, položenou kůží dolů. Poté maso přendáme do zapékací mísy neopečenou stranou nahoru, pokryjeme perníkovou strouhankou a dáme péct při 190°C na cca 10 minut, než strouhanka ztuhne. Rybu servírujeme s plátkem pomeranče.

Komentáře k receptu