Rajčatová polévka se sýrovou zavářkou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1000 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 353.2 mg
- Vláknina 4014.3 mg
- Vitamín A 4014.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata, oloupanou cibuli a celerovou nať uvaříme v 1l osolené vody.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji rozvařenými rajčaty a metlou dobře rozmícháme. Opepříme a podle chuti osladíme. Zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Potom polévku přecedíme a zbylá rajčata prolisujeme sítem.
-
4
Z nastrouhaného sýru, hrubé mouky a vejce umícháme těstíčko a přes vidličku je nakapeme do vroucí polévky. Povaříme ještě 10 minut.