Drožďové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 80 g Droždí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1597 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 576.1 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nám nerozpustí.

  • 2

    Odstavíme ze sporáku, necháme trošku prochladnout, přidáme mléko, vejce, česnek utřený se solí, pepř, majoránku a zahustíme strouhankou.

  • 3

    Lžičkou odkrajujeme kousky a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.

Komentáře k receptu