Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 38 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 476.2 mg
- Draslík 158.4 mg
- Vláknina 408 mg
- Vitamín A 408 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.
-
2
Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.