Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka od kosti
  • 20 g Špenát listový čerstvý
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 40 ml Víno bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 476.2 mg
  • Draslík 158.4 mg
  • Vláknina 408 mg
  • Vitamín A 408 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 2

    Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu