Medový perník s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 11 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 96.5 mg
- Vláknina 2843.8 mg
- Vitamín A 2843.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
-
2
Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
-
3
V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.