Bramborový salát s fazolemi a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 744.6 mg
  • Vláknina 8735.1 mg
  • Vitamín A 8735.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno.

  • 2

    Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout.

  • 3

    V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu