Bramborový salát s fazolemi a křenem
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 600 g Brambory
- 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Křen
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 744.6 mg
- Vláknina 8735.1 mg
- Vitamín A 8735.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno.
-
2
Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout.
-
3
V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit.