Perníkový košíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Med včelí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka žitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Amonium
  • 0.125 kg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 3281.9 mg
  • Vitamín A 3281.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.

  • 3

    Z těsta nakrájíme malé kousky, z těch vyválíme válečky, polovinu jich složíme na obrácenou plechovou misku, kterou předem potřeme máslem a posypeme moukou. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta upleteme z tenkých válečků věneček, položíme vedle košíčku, rovněž potřeme. V rozehřáté troubě vše upečeme dozlatova.

  • 4

    Necháme vychladnout, odstraníme misku, na okraj přivážeme stužkami upečený věneček.

Komentáře k receptu