Perníková chaloupka medová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Cukr moučkový
  • 420 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 80 špetka Amonium
  • 1 kg Med včelí
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kg Mouka žitná bílá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1239 kcal
  • Sacharidy 277 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 23728 mg
  • Vitamín A 23728 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme hladkou mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.

  • 3

    Těsto vyválíme a nožem vykrájíme podle střihu na chaloupku. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech, potřeme vajíčkem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 4

    Ze zbylého těsta vykrájíme plot z pásků a postavičky, jako kočku nebo čarodějnici, a různé další tvary. Rovněž upečeme, slepíme a dozdobíme bílkovou polevou.

  • 5

    Na polevu umícháme do husté směsi bílky s cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu