Jehněčí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 g Ledvinky jehněčí
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 293.1 mg
  • Draslík 677 mg
  • Vláknina 4665 mg
  • Vitamín A 4665 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, drcený česnek, tymián, rozmarýn, podle chuti sůl a pepř. Do marinády vložíme maso nakrájené na medailonky, několikrát je obrátíme, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.

  • 2

    Maso vyjmeme z marinády, ale uchováme ji. Doprostřed každého medailonku položíme kousek ledvinky. Maso umístíme 10 cm pod horký gril a 7 minut je z každé strany doměkka grilujeme.

  • 3

    Zatím přecedíme marinádu do hrnce, přivedeme k varu a několik minut zvolna vaříme, až začne připomínat sirup. Ochutnáme, dokořeníme, medailonky šťávou polijeme, ozdobíme tymiánem a rozmarýnem.

Komentáře k receptu