Jehněčí medailonky
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 500 g Jehněčí kýta
- 15 g Tymián čerstvý
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Pomerančová kůra
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 250 g Ledvinky jehněčí
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 293.1 mg
- Draslík 677 mg
- Vláknina 4665 mg
- Vitamín A 4665 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, drcený česnek, tymián, rozmarýn, podle chuti sůl a pepř. Do marinády vložíme maso nakrájené na medailonky, několikrát je obrátíme, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
-
2
Maso vyjmeme z marinády, ale uchováme ji. Doprostřed každého medailonku položíme kousek ledvinky. Maso umístíme 10 cm pod horký gril a 7 minut je z každé strany doměkka grilujeme.
-
3
Zatím přecedíme marinádu do hrnce, přivedeme k varu a několik minut zvolna vaříme, až začne připomínat sirup. Ochutnáme, dokořeníme, medailonky šťávou polijeme, ozdobíme tymiánem a rozmarýnem.