Telecí na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Olivy černé
  • 180 g Paprika zelená
  • 180 g Paprika žlutá
  • 180 g Paprika červená
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Telecí plec
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 184.3 mg
  • Draslík 1043.1 mg
  • Vláknina 5254.3 mg
  • Vitamín A 5254.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.

  • 2

    Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.

  • 3

    Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.

  • 4

    Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.

  • 5

    Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.

  • 6

Komentáře k receptu