Telecí na olivách
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 60 g Olivy černé
- 180 g Paprika zelená
- 180 g Paprika žlutá
- 180 g Paprika červená
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 250 ml Víno bílé
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Telecí plec
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 184.3 mg
- Draslík 1043.1 mg
- Vláknina 5254.3 mg
- Vitamín A 5254.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.
-
2
Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.
-
3
Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.
-
4
Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.
-
5
Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.
-
6