Rajčatový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 190 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Sýr ementálského typu
  • 50 ml Voda pitná
  • 3 ks Pórek
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 5480.5 mg
  • Vitamín A 5480.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Se 175 g mouky smícháme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Přidáme 50 ml vody a vše pořádně promícháme. Necháme pak těsto na chladném místě pracovat.

  • 2

    Nakrájíme všechny ingredience. Pórek nakrájíme na kolečka a lehce opečeme na rozpáleném másle na pánvi, okořeníme špetkou pepře, soli a muškátu. Nastrouháme sýry a smícháme se smetanou a vejci.

  • 3

    Těsto vyválíme na pracovní desce a dáme do formy. Pórek rozložíme na těsto, vše posypeme sýrovou omáčkou, kterou jsme vytvořili.

  • 4

    Na vrch dortu dáme na plátky nakrájená rajčata a celý dort dáme do trouby, kde při 180 stupních Celsia pečeme 45 minut.

Komentáře k receptu