Hovězí jazyk v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 54 g
- Sodík 2629 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 322.5 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 978.3 mg
- Vitamín A 978.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl.
-
2
3 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět.
-
3
K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme.
-
4
Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.
-
5
Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky.