Perský hamburger
Suroviny
- 5 g Sůl
- 60 g Strouhanka
- 5 g Kari koření
- 3 g Kurkuma
- 3 g Skořice mletá
- 5 g Paprika mletá sladká
- 5 g Kmín římský
- 100 g Okurka salátová
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 10 g Máta
- 10 g Koriandr čerstvý
- 10 g Protlak rajčatový
- 4 krajíc Chléb Pita
- 4 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 92.3 mg
- Draslík 478.1 mg
- Vláknina 5192.4 mg
- Vitamín A 5192.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček.
-
2
3-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky.