Hrášek se strouháním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 432.3 mg
  • Vláknina 14075 mg
  • Vitamín A 14075 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek zalijeme osolenou vodou, povaříme, scedíme a vývar ponecháme stranou.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm usekanou cibuli a přidáme osušené strouhání. Zalijeme odvarem z hrášku, přisolíme a pod pokličkou dusíme.

  • 3

    Na zbylém másle podusíme osolené houby.

  • 4

    Vše smícháme s hráškem, dáme do zapékací mísy a pokropíme mlékem. Pokrm zapečeme.

Komentáře k receptu