Grilovaná kuřecí prsa s chřestem
Suroviny
- 150 g Chřest bílý
- 170 g Rajčata
- 150 g Chřest zelený
- 150 g Omáčka k masu curry
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 767.8 mg
- Vláknina 2084.9 mg
- Vitamín A 2084.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji.
-
2
Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou.