Grilovaná kuřecí prsa s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Chřest bílý
  • 170 g Rajčata
  • 150 g Chřest zelený
  • 150 g Omáčka k masu curry
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 767.8 mg
  • Vláknina 2084.9 mg
  • Vitamín A 2084.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji.

  • 2

    Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu