Tarte Tatin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 32 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 170.8 mg
- Vláknina 7471.9 mg
- Vitamín A 7471.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
-
2
Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.
-
3
Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.
-
4
Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.
-
5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.
-
6
Tatre Tatin podáváme teplý.