Tarte Tatin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 170.8 mg
  • Vláknina 7471.9 mg
  • Vitamín A 7471.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

  • 2

    Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.

  • 5

    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.

  • 6

    Tatre Tatin podáváme teplý.

Komentáře k receptu