Buchtičky s povidlovou náplní
Suroviny
- 90 g Sádlo škvařené
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 30 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 150 g Povidla švestková
- 100 g Mák mletý
- 25 g Tuk
- 350 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 30 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 126.9 mg
- Draslík 393.1 mg
- Vláknina 6776.7 mg
- Vitamín A 6776.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přilijeme 70 gramů roztaveného sádla, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.
-
2
Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku přivedeme k varu 200 ml mléka, přisypeme mletý mák, provaříme půl minuty a odstavíme. K máku přimícháme povidla a necháme chladnout.
-
3
Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Doprostřed každé placky položíme lžičkou náplň, těsto přes náplň překlopíme a uválíme do kuličky. Každou potřeme roztaveným sádlem.
-
4
Plech vymažeme tukem a kuličky vyskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 40 minut.
-
5
Upečené buchtičky odlepíme od sebe, rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme.