Buchtičky s povidlovou náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Sádlo škvařené
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 150 g Povidla švestková
  • 100 g Mák mletý
  • 25 g Tuk
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 393.1 mg
  • Vláknina 6776.7 mg
  • Vitamín A 6776.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přilijeme 70 gramů roztaveného sádla, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku přivedeme k varu 200 ml mléka, přisypeme mletý mák, provaříme půl minuty a odstavíme. K máku přimícháme povidla a necháme chladnout.

  • 3

    Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Doprostřed každé placky položíme lžičkou náplň, těsto přes náplň překlopíme a uválíme do kuličky. Každou potřeme roztaveným sádlem.

  • 4

    Plech vymažeme tukem a kuličky vyskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 40 minut.

  • 5

    Upečené buchtičky odlepíme od sebe, rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu