Milánský koláč
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr smetanový 65%
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 600 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Sýr Čedar
- 100 g Sýr Gruyére
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso mleté
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 210.5 mg
- Draslík 900.6 mg
- Vláknina 6894.9 mg
- Vitamín A 6894.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.
-
2
Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.
-
3
V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.
-
4
Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.