Hovězí závitky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 800 g Hovězí kýta
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1156.9 mg
  • Vláknina 10682.5 mg
  • Vitamín A 10682.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky.

  • 3

    Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

  • 4

    Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme.

  • 5

    Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky.

Komentáře k receptu