Hovězí závitky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 27 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1156.9 mg
- Vláknina 10682.5 mg
- Vitamín A 10682.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky.
-
3
Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
-
4
Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme.
-
5
Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky.