Salát z divoké kachny
Suroviny
- 800 g Kachna divoká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Okurka salátová
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 80 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 123.2 mg
- Draslík 725.9 mg
- Vláknina 5766 mg
- Vitamín A 5766 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní maso nakrájíme na kostičky a obalíme v Solamylu. Salát nakrájíme na kostky, mrkev nastrouháme najemno, okurku nakrájíme na kostičky, pomeranč rozebereme na dílky a překrájíme je.
-
2
Maso osmažíme na rozpáleném oleji, poté vyjmeme a necháme vychladnout.
-
3
V míse smícháme salát, mrkev, okurku, pomeranč, sůl, cukr, olivový olej a ocet a dobře promícháme.
-
4
Salát servírujeme pokladený usmaženým masem.