Šneci z kuřecího masa na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 425.5 mg
- Vláknina 113 mg
- Vitamín A 113 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom maso osolíme, posypeme kořením na kuře a poté na maso položíme plátky slaniny a šunky.
-
2
Plátky masa zavineme do jedné velké rolky, kterou nakrájíme na proužky - šneky.
-
3
Takto nakrájené maso napichujeme na jehly nebo špejle.
-
4
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm šneky osmahneme.
-
5
Když je maso osmažené, šťávu zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali mouku. Vše ještě chvíli podusíme, poté ještě teplé maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou.