Portorická rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 125 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 6077.5 mg
  • Vitamín A 6077.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a 8-10 minut lehce dohněda smažíme. Přidáme drcený česnek a smažíme ještě 2 minuty.

  • 2

    Nalijeme rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přikryjeme těsnou poklicí a zvolna 15 minut podusíme.

  • 3

    Sundáme z ohně a přikrytou ji necháme stát asi 10 minut, aby rýže ještě přijala zbylou tekutinu.

  • 4

    Přimícháme ohřátý hrášek a posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu