Portorická rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 4 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 273.7 mg
- Vláknina 6077.5 mg
- Vitamín A 6077.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a 8-10 minut lehce dohněda smažíme. Přidáme drcený česnek a smažíme ještě 2 minuty.
-
2
Nalijeme rajčata, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přikryjeme těsnou poklicí a zvolna 15 minut podusíme.
-
3
Sundáme z ohně a přikrytou ji necháme stát asi 10 minut, aby rýže ještě přijala zbylou tekutinu.
-
4
Přimícháme ohřátý hrášek a posypeme koriandrem.