Hovězí burrito
Suroviny
- 380 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Chilli paprička
- 500 g Tortilla
- 400 g Fazole červené sterilované
- 15 g Koriandr čerstvý
- 3 kávová lžička Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1000 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 54.2 mg
- Draslík 1083 mg
- Vláknina 30072.5 mg
- Vitamín A 30072.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme.
-
3
Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit.
-
4
Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem.