Hovězí burrito

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 380 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Chilli paprička
  • 500 g Tortilla
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 3 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1000 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 54.2 mg
  • Draslík 1083 mg
  • Vláknina 30072.5 mg
  • Vitamín A 30072.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme.

  • 3

    Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit.

  • 4

    Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem.

Komentáře k receptu