Sladké mandlové rohlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 35 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 133.7 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 5602.5 mg
- Vitamín A 5602.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku nalijeme 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
-
2
V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, 150 gramů změklého másla, špetku soli, rum, citronovou kůru a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
-
3
Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme trojúhelníky, ty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme drcenými mandlemi, zavineme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvilku kynout.
-
4
Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj rohlíky, pomažeme je zbylým máslem, posypeme zbylými drcenými mandlemi a dáme péct.
-
5
Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 40 minut.
-
6
Rohlíky necháme vychladnout a podáváme třeba k snídani.