Sladké mandlové rohlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Tuk
  • 50 g Droždí
  • 15 g Citronová kůra
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 133.7 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 5602.5 mg
  • Vitamín A 5602.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku nalijeme 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  • 2

    V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, 150 gramů změklého másla, špetku soli, rum, citronovou kůru a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.

  • 3

    Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme trojúhelníky, ty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme drcenými mandlemi, zavineme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvilku kynout.

  • 4

    Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj rohlíky, pomažeme je zbylým máslem, posypeme zbylými drcenými mandlemi a dáme péct.

  • 5

    Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 40 minut.

  • 6

    Rohlíky necháme vychladnout a podáváme třeba k snídani.

Komentáře k receptu