Zelňáky s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 300 g Zelí kysané
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.1 dl Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 167.1 mg
  • Draslík 562.2 mg
  • Vláknina 6143 mg
  • Vitamín A 6143 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme zelí. Kysané zelí scedíme a je-li dlouhé, překrájíme ho. Potom do zelí přidáme vejce, mouku, pivo, kmín a trochu soli a vytvoříme těstíčko.

  • 2

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme polovinu dávky oleje a maso na něm prudce osmahneme. Potom ho děrovanou naběračkou vyndáme ven z pánve.

  • 4

    V jiné pánvi si rozehřejeme zbylý olej. Ze zelného těsta si uděláme placičku, na tu dáme plátek masa. Maso překryjeme druhou zelnou placičkou, dbáme při tom na to, aby se těstíčko spojilo i po bocích. Opékáme na oleji z obou stran.

Komentáře k receptu