Kukuřičný mexický koláč s chilli
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 325 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 215 g Fazole červené sterilované
- 125 g Mouka kukuřičná
- 125 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 16 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 722.9 mg
- Vláknina 13123.7 mg
- Vitamín A 13123.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm rozetřený česnek, pokrájené papriky a celer. Smažíme 5 minut, přidáme mleté chilli, kukuřici, pokrájená rajčata, fazole, sůl a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, přidáme koriandr a směs přendáme do zapékací mísy.
-
2
Připravíme vrchní vrstvu tak, že smícháme solamyl, pšeničnou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek, přidáme vejce, olej a mléko a vymícháme těsto.
-
3
Těsto přendáme do zapékací mísy a posypeme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 220 stupňů.
-
4
Okamžitě podáváme.