Asijský platýz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Zázvor celý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 800 g Platýz - filety
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 856.6 mg
  • Vláknina 2252.5 mg
  • Vitamín A 2252.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme nakrájená kolečka zázvoru s česnekem, slunečnicovým a sezamovým olejem, sherry, sherry octem a sójovou omáčkou. Marinádou obalíme filety platýze.

  • 2

    Nádobu s platýsem zakryjeme a vložíme na 30 minut marinovat do chladničky, během marinování porce jednou otočíme.

  • 3

    Rybu vyndáme z marinády a osolíme je. Potom je obrácené kůží dolů 4-5 minut grilujeme 7 cm pod horkým grilem.

  • 4

    Platýse servírujeme horkého, zdobíme kolečky z jarní cibulky.

Komentáře k receptu