Asijský platýz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 856.6 mg
- Vláknina 2252.5 mg
- Vitamín A 2252.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme nakrájená kolečka zázvoru s česnekem, slunečnicovým a sezamovým olejem, sherry, sherry octem a sójovou omáčkou. Marinádou obalíme filety platýze.
-
2
Nádobu s platýsem zakryjeme a vložíme na 30 minut marinovat do chladničky, během marinování porce jednou otočíme.
-
3
Rybu vyndáme z marinády a osolíme je. Potom je obrácené kůží dolů 4-5 minut grilujeme 7 cm pod horkým grilem.
-
4
Platýse servírujeme horkého, zdobíme kolečky z jarní cibulky.