Husí prsa a stehna na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 54 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 407.4 mg
- Vláknina 2024.3 mg
- Vitamín A 2024.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém husím sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme očištěná, omytá husí prsa a stehna, osolíme a dusíme doměkka. Občas maso podlijeme vývarem.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podusíme, znovu podlijeme vývarem a povaříme. Do šťávy vložíme husí prsa a stehna.
-
3
Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle a vmícháme do pokrmu.