Husí prsa a stehna na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Husí prsa
  • 500 g Husí stehna
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 407.4 mg
  • Vláknina 2024.3 mg
  • Vitamín A 2024.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém husím sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme očištěná, omytá husí prsa a stehna, osolíme a dusíme doměkka. Občas maso podlijeme vývarem.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podusíme, znovu podlijeme vývarem a povaříme. Do šťávy vložíme husí prsa a stehna.

  • 3

    Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle a vmícháme do pokrmu.

Komentáře k receptu