Omáčka cibulová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 5.5 mg
- Draslík 93 mg
- Vláknina 1660.4 mg
- Vitamín A 1660.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
-
2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky.
-
3
Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
-
4
Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať.