Vepřová kýta na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Šunka dušená
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 600 g Vepřová kýta
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1393 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112.3 mg
  • Draslík 566 mg
  • Vláknina 3311.3 mg
  • Vitamín A 3311.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.

  • 4

    Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.

  • 5

    Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu