Vepřová kýta na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1393 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112.3 mg
- Draslík 566 mg
- Vláknina 3311.3 mg
- Vitamín A 3311.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.
-
4
Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.
-
5
Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.