Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 851.4 mg
- Vláknina 13574.8 mg
- Vitamín A 13574.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, a po uvaření ho necháme okapat. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kousky, vytékající šťávu chytíme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Víno svaříme se šťávou z grapefruitu a směs rozmícháme se studeným máslem. Nakonec kousky grapefruitu, kefírové mléko a omáčku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Servírujeme teplé tak, že na rozložené listy hlávkového salátu urovnáme teplé kousky chřestu a ty polijeme ovocnou omáčkou a posypeme kolečky šalotky. Pokrm servírujeme teplý.