Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Chřest bílý
  • 50 g Salát hlávkový
  • 40 ml Mléko kefírové
  • 30 ml Víno bílé
  • 1.2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 851.4 mg
  • Vláknina 13574.8 mg
  • Vitamín A 13574.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, a po uvaření ho necháme okapat. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kousky, vytékající šťávu chytíme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Víno svaříme se šťávou z grapefruitu a směs rozmícháme se studeným máslem. Nakonec kousky grapefruitu, kefírové mléko a omáčku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Servírujeme teplé tak, že na rozložené listy hlávkového salátu urovnáme teplé kousky chřestu a ty polijeme ovocnou omáčkou a posypeme kolečky šalotky. Pokrm servírujeme teplý.

Komentáře k receptu