Omáčka koprová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 18.4 mg
- Vláknina 145.2 mg
- Vitamín A 145.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
-
2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
-
3
Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.
-
4
Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.