Grilované plněné houby
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 70 g Slanina vepřová
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 0.5 ks Chilli paprička
- 5 ks Hříbky čerstvé
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 46 g
- Sodík 928 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 168.6 mg
- Draslík 2429.2 mg
- Vláknina 12284 mg
- Vitamín A 12284 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme, opláchneme a důkladně osušíme hříbky a žampiony. Odřežeme jim nožičky a část z nich drobně pokrájíme (5 lžic).
-
2
Omyjeme petrželku s tymiánem a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a jednu polovinu drobně posekáme. Tvrdý sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibule očistíme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Do misky dáme vejce, vyšleháme se solí, pepřem, bylinkami, sýrem, česnekem, chilli, slaninou, pokrájenými houbami a vše dobře promícháme.
-
4
Kloboučky hub naplníme připravenou směsí, zakápneme olejem, druhou polovinou klobouků naplněné houby přiklopíme, zatočíme do dlouhých plátků anglické slaniny, ke každé položíme plátek cibule a houby zabalíme (každou zvlášť) do dvojitého alobalu.
-
5
Balíčky se zabalenými houbami vložíme na dobře rozpálený rošt grilu. Grilujeme 20-25 minut.
-
6
Horké balíčky rozbalíme a podáváme s chlebem.