Wraps s rýží a žampiony
Suroviny
- 80 g Kukuřice cukrová
- 200 g Kuřecí prsa
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Salát ledový
- 100 g Karotka
- 400 g Rýže Basmati
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Kerblík
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Tortilla
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 dl Jogurt bílý
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Řeřicha
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 15 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 1000.7 mg
- Vláknina 36996.4 mg
- Vitamín A 36996.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse vyšleháme bílý jogurt. Omyjeme bylinky: kopr, řeřichu, kerblík. Pak je drobně pokrájíme a s prolisovaným česnekem a mořskou solí přimícháme do jogurtu.
-
2
Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme odkapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém orestujeme kuřecí maso (2 minuty), pak přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme 3-4 minuty. Pak vše z pánve vyjmeme, dáme do druhé mísy, podle chuti dosolíme solí, bílým pepřem a promícháme.
-
4
Listy ledového salátu nakrájíme na dlouhé proužky. Do mísy s rýží přidáme všechny ingredience, kromě jogurtu se salátem, a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí.
-
5
Tortilly nahřejeme, rozložíme a potřeme vrstvou jogurtu tak, aby zůstaly minimálně okraje 2 cm nenatřené. Jogurtovou vrstvu posypeme slunečnicovými semínky. Navrstvíme připravenou masovou směs, obložíme proužky salátu, opatrně stočíme a konce tortilly přeložíme směrem k náplni a stiskneme. Pak tortilly zabalíme do pergamenového papíru, oba konce papíru pevně uzavřeme.