Dušené bílé fazole s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 49 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 429.2 mg
- Vláknina 2671.5 mg
- Vitamín A 2671.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty.
-
3
Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.
-
4
Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.