Krůtí stehno na leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1261 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 100 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 297.5 mg
- Draslík 1430.8 mg
- Vláknina 11616 mg
- Vitamín A 11616 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 116.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.
-
2
Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.
-
3
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.
-
4
Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.
-
5
Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.
-
6
Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.