Velikonoční nádivka se sádlem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1235 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 225.8 mg
- Draslík 123.8 mg
- Vláknina 7772.8 mg
- Vitamín A 7772.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.
-
2
Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.